Home O nama Organizacija Dokumenta
Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  KontaktGENERALNI SPONZOR ASCGAktuelno - Novosti iz ASCG

Kristina Rakočević šampionka svijeta
Svjetska sportska galaksija od sinoć je bogatija za zvijezdu koja je lansirana iz Poljske, u liku Kristine Rakočević. Naša najbolja atletičarka, tačno nakon godinu što je osvojila srebro u disku i bronzu u kugli na prvenstvu svijeta zamlađe juniore, uspjela je hicem od 56,36 metara da osvoji zlatnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu za juniore, koje je održano u Bidgošću. Biser iz Tare zasijao je punim sjajem, a iako 18-godišnja Mojkovčanka nije uspjela da ostvari najbolji hitac u karijeri, činjenica da je imala za čak dva metra i 45 centimetara bolji rezultat od drugo plasirane Australijanke Kristi Vilijams (53,91m) potvrđuje njenu apsolutnu nadmoćnost.

“Oduševljena sam. Ovo je nevjerovatno” - istakla je Kristina Rakočević, neposrednonakon takmičenja. “Presrećna sam što sam uspjela da se domognem svjetske titule. Ovo je za mene veliki rezultat. Cijele sezone sam spremala i tempirala formu za ovo takmičenje. Veliku zahvalnost dugujem trenerima Marku i Danilu Ristiću bez kojih ne bih uspjela da ostvarim ovaj rezultat”, naglasila je Rakočević.

Kristina je u prvoj seriji imala rezultat 51,45m, što jeu tom trenutku bio treći rezultat od 12 takmičarki. Ali, Mojkovčanka je već u drugoj seriji preuzela lidersku poziciju hicem 53,56m. Prethodno je Aleksandra Emilijanov iz Moldavije imala 53,08 m, a Australijanka Kristi Vilijams 53,91m, pa je hitac 56,36 m naše atletičarke bio nagovještaj da je zaista nedodirljiva. U posljednjoj seriji u kojoj se našlo samo šest najboljih takmičarki, to što su Emilijanov (osvojila bronzu 53,08m) i Vilijams imale slabiji učinak omogućilo je Rakočevićki da prije zaradi zlatnu medalju. Rasterećena, ali i već zahvaćena euforijom, Rakočević je napravila prestup, što je najmanje bilo važno, jer je odmah počelo slavlje mlade Mojkovčanke, a stadion u Bidgošću mogao je da vidi crnogorsku zastavu koju je Rakočević nosila u pobjedničkom krugu.

Bila je to slatka osveta naše atletičarke Moldavki Emilijanov, koja je u Kolumbiji na prvenstvu svijeta za mlađe juniore osvojila zlato sa rezultatom 52,78m, ispred naše Mojkovčanke (51,41m). Crna Gora je tako, nakon šest godina dočekala još jednu juniorsku šampionku svijeta u atletici, nakon što je Marija Vuković osvojila zlato u skoku u vis u Monktonu. Interesantno je da je upravo u Bidgošću prije osam godina Ivana Španović postala juniorska šampionka svijeta (6,61m), nakon čega je krenuo njen meteorski uspon, a obzirom da ima svjetsku bronzu i da je prvak Evrope, jasno je da je sada među najboljim skakačima u dalj na planeti. Neka tako bude i sa Kristinom.

Profesor Marko Ristić, trener naše atletičarke, sijao je od sreće nakon takmičenja.

“Ogroman rad i odricanje donijeli su ovaj veliki rezultat. U planu rada smo zacrtali da vrhunac forme bude za Svjetsko prvenstvo i uspjeli smo da ostvarimo cilj. Moram istaći pomoć Uprave za sport i mlade, Atletskog saveza, kao i Opštine Mojkovac koji su, u skladu sa dosta skromnim mogućnostima, pomogli program rada Kristine Rakočević. Naše misli su usmjerene ka četvorogodišnjem programu rada za konačni cilj tog programa, a to su kvalifikacije i što bolji plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, gdje bi Kristina trebalo da bude jedna od najmlađih učesnica u bacanju diska”, rekao je Ristić.

Čestitke Simonovića, Vušurovića i Vuletića

Odmah nakon osvojene zlatne medalje u Bidgošću Kristini Rakočević i njenim trenerima Marku i Danilu Ristiću stigle su brojne čestitke. Prvi je uspjeh čestitao Milorad Vuletić, predsjednik Atletskog saveza, a zatim i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta mr Dušan Simonović i Igor Vušurović, direktor Uprave za mlade i sport.Content Management Powered by CuteNews

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
Baner

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.