Home O nama Organizacija Dokumenta Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt


SPONZOR ASCG

PARTNER - SPONZOR

 

ASCG na Facebook-u


 

NAJBOLJI U ASCG ZA 2010. GODINU

 

ATLETICAR GODINE:
Marija Vuković (1992), AK “Mornar” Bar
Ove godine ostvarila je najveći uspjeh u istoriji Crnogorske atletike osvajanjem titule Svjetske juniorske šampionke na 13.Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Monkatonu –Kanada u disciplini skok u vis sa rezultatom  191 cm, što je i novi seniorski i juniorski rekord Crne Gore. Sa ovim rezultatom Marija  je ostvarila normu za učešće na juniorskom prvenstvu Evrope 2011.godine u Estoniji (Talin). U izboru Evropske atletske federacije Marija Vuković prvi put u istoriji Crnogorske atletike izabrana je na EAA listi u Top 10 mladih sportista do 21 godine, gdje se plasirala na 7.mjesto. Učesnica je Evropskog prventva u Barseloni za seniore; Pobjednica 15.internacionalnog mitniga u Baru; Rekorderka Crne Gore u dvorani za seniore i juniore. Upravni odbor ASCG predlažio je Mariju Vuković da bude izabrana za najboljeg sportistu Crne Gore za 2010.godinu, koju je Udruženje sportskih novinara Crne Gore prije neki dan u Nikšiću proglasilo najboljom sportiskinjom Crne Gore za 2010.godinu, kao i grad Bar za najboljeg sportistu u 2010.godini. U izboru COK-a Marija je proglašena za najbolju mladu sportiskinju Crne Gore za 2010.godinu.


SENIOR: Ristic Danilo (1985), AK “Tara” Mojkovac

U 2010. godini je na Međunarodnom mitingu u Zagrebu je oborio rekord Crne Gore u bacanju kugle u dvorani 16, 33 star 48 godina i osvojio srebrnu medalju. Na Ekipnom prvenstvu Evrope na Malti na kojoj je ucestvovalo 14 reprezentacija osvojio je sedmo mjesto u bacanju kugle i osmo u bacanju diska. Vlasnik je jos tri drzavna rekorda u bacackim disciplinama u seniorskoj konkurenciji i to u bacanju kugle za seniore i bacanju diska i kugle za mlađe seniore. U 2010 godini je proglasen najboljim atleticarem 14-ti Trofej Crne Gore u Baru gdje je osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle. Pobjednik je 48-ih MOSI igara 2010 u Bajinoj Basti u bacanju diska. Prvak Crne Gore u bacanju kugle za 2010 godinu. Osvajac prvog mjesta u bacanju kugle i diska na Kupa Crne Gore u bacanjima. Reprezentativac Crne Gore u bacanju kugle i diska.

SENIORKA: Slađana  Perunovic (1984), AK “Niksic” Niksic

Standardna seniorska reprezentativka Crne Gore, ucesnica Evropskog prvenstva u Barseloni u disciplini maraton.
Prvak Crne Gore na 400, 1500, 3000, krosu za seniore, maratonu, 5000m na cesti, planinskom trcanju za seniore. Pobjednik Međunarodnog polumaratona u Skoplju; Drugo mjesto na polumaratonu u Beogradu; Trece mjesto na 10. 000 metara na međunarodnoj Vidovdanskoj trci u Brckom; Drugo mjesto na međunarodnoj ulicnoj trci u Novom Pazaru; Drugo mjesto na međunarodnom polumaratonu u Sarajevu; Trece mjesto na MOSI igrama na 400 i 800m; Prvo mjesto na ulicnoj trci u Niksicu; Postavila rekord Crne Gore na  5000 metara. Na Ekipnom prvenstvu Evrope osvojila 4 i 5 mjesto na 3000 i 5000 m. Zvanicna rekorderka Crne Gore na 800, 1500, 3000, 5000, 10000, 3000m stipl, polumaratonu, maratonu i ultramaratonu.

 

JUNIOR: Danijel Furtula (1992), AK “Tara” Mojkovac

U 2010 godini bio je finalista Svjetskog prvenstva za juniore u Monktonu u  Kanadi i postavio novi juniorski rekord Crne Gore u bacanju diska od 1, 75 kg rezultatom 57, 71 m. Ostvario je normu u bacanju diska  za ucesce na juniorskom prvenstvu  Evrope 2011 u Estoniji. U 2010 je u Zagrebu oborio i juniorski rekord Crne Gore u bacanju kugle. Pored ova dva rekorda vlasnik je jos rekorda Crne Gore u bacanju kugle za pionire i mlađe juniore, kao i drzavnog rekorda u bacanju diska i kladiva za mlađe juniore. Juniorski reprezentativac Crne Gore u bacanju kugle i diska.

 

 

JUNIORKA: Marija Vukovic (1992), AK “Mornar” Bar

Ove godine ostvarila je najveci uspjeh u istoriji Crnogorske atletike osvajanjem titule Svjetske juniorske sampionke na 13. Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je odrzano u Monkatonu –Kanada u disciplini skok u vis sa rezultatom  191 cm, sto je i novi seniorski i juniorski rekord Crne Gore. Sa ovim rezultatom Marija  je ostvarila normu za ucesce na juniorskom prvenstvu Evrope 2011. godine u Estoniji (Talin). U izboru Evropske atletske federacije Marija Vukovic prvi put u istoriji Crnogorske atletike izabrana je na EAA listi u Top 10 mladih sportista do 21 godine, gdje se plasirala na 7. mjesto. Ucesnica je Evropskog prventva u Barseloni za seniore; Pobjednica 15. internacionalnog mitniga u Baru; Rekorderka Crne Gore u dvorani za seniore i juniore.

 

 

PIONIR: Blagota Petricevic (1996), AK “Podgorica” Podgorica

Prvak Crne Gore u skoku u dalj za pionire sa rezultatom 5, 64m; Pobjednik Kupa Crne Gore  u trkackim disciplinama u kategoriji mlađih juniora na 100m sa rezultatom 12, 05; Prvak Crne Gore na pionirskom kupu u disciplini skok u dalj; Na rang listama – tablicama ASCG za 2010. godinu u kategoriji pionira nalazi se na prvom mjestu sa najboljim rezultatima u Crnoj Gori na 100m (12, 05) i skoku u dalj (5, 64).

 

PIONIRKA: Milica Vukadinovic (1995), AK “Tara” Mojkovac

2010 godini  rekorderka je  Crne Gore u bacanju diska za mlađe juniorke i pionirke sa rezultatom 36, 76. Takođe, postavila je i rekord Crne Gore u bacanju kugle za pionirke sa rezultatom 12, 16 m. Pored ovoga vlasnica je jos rekorda u bacanju diska za mlađe pionirke. Sampionka Crne Gore  za seniorke u bacanju diska i vicesampionka u bacanju kugle za 2010. Sampionka  Crne Gore u  bacanju diska i kugle za mlađe juniore i pionire. U istim disciplinama je bila prva na Kupu Crne Gore u bacanjima kao i na Kupu Crne Gore za pionire.

 

 

Lidija Todorovic (1995), AK “Niksic” Niksic

Prvakinja Crne Gore u krosu; Prvak crne Gore na 800m za seniore; Prvak crne Gore u planinskom trcanju za juniorke; Prvak Crne Gore na 800m za mlađe juniorke; Prvak Crne Gore za juniorke na 800 i 1500m, Prvak crne Gore za pionirke na 600m; Pobjednik Trofeja Crne Gore na 800m; Pobjednik trke na 600m za mlađejuniorke na mitingu u Baru; Pobjednik skolskog prvenstva na 600m; Drugo mjesto na ulicnoj trci u Niksicu; Cetvrto mjesto na MOSI igrama na 800m

 

 

VETERAN: Gojko Banjevic – Podgorica

Tradicionalno kao i predhodnih godina  i ove godine Asocijacija atletskih veterana Crne Gore izabrala je najboljeg u godini na izmaku. To priznanje, po peti put zaredom pripalo je atletskom veteranu iz Podgorice Gojku Banjevicu, koji je to zasluzio osvajanjem titule sampiona Balkana na 100m i drugog mjesta u skoku u dalj. Na Evropskom prvenstvu za veterane Banjevic je finalnu trku na 100m zavrsio na sedmom mjestu i pored povrede, posto mu je negdje oko 50 metra pukao preponski misic, ali je on ipak uspio da zavrsi trku. Uz to, na Internacionalnom dvoranskom mitingu u Zagrebu Gojko je ubjedljivo zauzeo prvo mjesto u trci na 60 metara.

 

NAJBOLJI KLUB U SENIROSKOJ KONKURENCIJI:      AK »Nikšić« Nikšić

NAJBOLJI KLUB U JUNIORSKOJ KONKURENCIJI:      AK »Jedinstvo« Bijelo Polje

 

 

 

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
BanerGeneralni sponzor maratona

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.