Home O nama Organizacija Dokumenta Kalendar Adresar Kontakt
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5
Galerija
Trenerska organizacija
Sudije
Asocijacija atletskih veterana
Rekordi
Medalje sa inotakmicenja
Najbolji
Discipline
IAAF world records
Crnogorska atletika u 2010
Kriterijumi za takmicenja
Norme za OI London 2011
Bodovne tablice IAAFa
Antidop
Oprema
Odluke
Formulari
Linkovi
Raspisi
Norme
Cascading Menu Javascript by Vista-Buttons.com v5.5

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt


SPONZOR ASCG

PARTNER - SPONZOR

 

ASCG na Facebook-u


 

NAJBOLJI U ASCG ZA 2011. GODINU

 

SENIOR:                        Ristić Danilo (1985), AK “Tara” Mojkovac

Ostvareni najbolji rezultati:

U 2011. godini je na igrama malih zemalja Evrope u Linheštajnu osvojio drugo mjesto u bacanju diska, a 8.mjesto na Kupu Evrope III liga na Islandu u bacanju kugle. Šampion je Crne Gore u bacanju kugle i diska. Ima najvredniji rezultat po atletskim tablicama u disciplini bacanje kugle  16,95 metara što vrijedi 940 bodova. Oborio je sopstveni seniorski record Crne Gore u bacanju kugle sa 16,95 metara.

 

SENIORKA:      Slađana  Perunović (1984), AK »Nikšić« Nikšić

Ostvareni najbolji rezultati:

Slađana je istrčala “B” Olimpijsku normu za OI u Londonu 2012 u maratonu 2:41,02, na ovogodišnjem maratonu u Podgorici, koji je zvanično potvrdila i Svjetska atletska federacija, što je prva norma u istoriji crnogorske atletike istračana na domaćem terenu. Seniorska je prvakinja Balkana u maratonu u Skoplju. Osvojila je dvije zlatne medalje sa Igara malih zemalja na 5000 m i 10000 m, 1.mjesto na 3000 m i 2. mjesto na 5000 m na Ekipnom prvenstvu Evrope III liga koje je održano na Islandu, 3. mjesto na Prvenstvu Balkana u Slivenu-Bugarska na 5000 m i 4. na 3000 m, 3.mjesto na Permit belom Krosu u Beogradu, 7.mjesto na Prvenstvu Balkana u Krosu u Kragujevcu. Postavila sedam crnogorskih rekorda, koji su vrijedni preko 950 bodova po IAAF tablicama. Osvojila je medalje na međunarodnim trkama u Sarajevu, Brčkom itd.

 

JUNIOR:            Danijel Furtula (1992), AK »Tara« Mojkovac

Ostvareni najbolji rezultati:

Danijel Furtula osvojio je drugo mjesto, u disciplini bacanje diska, na 21.Evropskom atletskom juniorskom prvenstvu, koje je održano u glavnom gradu Estonije Talinu od 21. do 24.jula 2011.godine sa rezultatom 63,54 m, što predstavlja novi crnogorski rekrod u juniorskoj konkurenciji, koji je bolji čak za 2,64 metra od njegovog rekorda i ovo je najveći uspjeh u istoriji crnogorske muške atletike. Danijel Furtula u 2011.godini sedam puta je postavljao rekorde Crne Gore i to dva puta u bacanju kugle i tri puta u bacanju diska u juniorskoj konkurenciji i dva puta u seniorskoj konkurenciji u bacanju diska. Na listama Evropske atletske federacije u bacanju diska nalazi se na drugom mjestu, ai na listama Svjetske atletske federacije u bacanju disjka od njega su samo bolji Jamajčanin Traves Smikle i Austrijanac Lukas Weisshaidinger. Danijela Furtulu dijeli samo 2,85 metara do »B« Olimpijske norme za London 2012.godine koju će pokušpati da ispuni u narednoj godini. U seniorskoj konkurenciji Furtula u bacanju diska ima rezultat od 60,19 metara što predstavlja najvredniji rezuzltat crnogorske atletici u 2011.godini sa 1060 bodova po tablicaa IAAF-a kod seniora.

JUNIORKA:        Marija Vuković (1992), AK »Mornar« Bar

Ostvareni najbolji rezultati:

Standardna reprezentativka Crne Gore u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Osvojila je zlatnu medalju na Igrama malih zemalja u Linhenštajnu u skoku u vis sa preskočenih 186cm, bila  je finalista Evropskog prvenstva za juniore u talinu-Estonija (8. mjesto), drugoplasirana u skoku u vis na Kupu Evrope III liga na Islandu.
Najbolji rezultat ove sezone 186 cm iznosi  1060 bodova.
Rekorderka Crne Gore u dvorani za seniore i juniore.

PIONIR:     Blagota Petričević (1996), AK »Podgorica« Podgorica

Ostvareni najbolji rezultati:

Prvak je Crne Gore za pionire u disciplinama  60m, 100m i skok u dalj. Osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore u disciplinama 100m i skok u dalj. Na prvenstvu Crne Gore za seniore osvojio je 2.mjesto u disciplini skok u dalj i treće mjesto u disciplini troskok. Na juniorskim prvenstvima Crne Gore osvojio je 2.mjesto u disciplini troskok i dva treća mjesta u disciplinama skok u dalj i 100m. Postavio je rekord Crne Gore u dvorani u skoku u dalj u pionirskoj konkurenciji sa 5,86 i rekord Crne Gore u disciplini 60m (7,56), kao i rekord Crne Gore u troskoku (12,51).

PIONIRKA:        Bogavac Marija (1996), AK »Tara« Mojkovac

Ostvareni najbolji rezultati:

Marija je seniorska, juniorska, mlađe juniorska i pionirska prvakinja Crne Gore u bacanju koplja, kao i pionirska prvakinja u bacanju kladiva.
Oborila je pionirski, mlađe juniorski  i juniorski rekord u bacanju koplja, kao i  pionirski rekord u bacanju kladiva.

 

VETERAN:         Banjević Gojko (19), AK »Podgorica« Podgorica

Ostvareni najbolji rezultati:

Tradicionalno kao i predhodnih godina  i ove godine Asocijacija atletskih veterana Crne Gore izabrala je najboljeg u godini na izmaku. To priznanje, po šesti put zaredom pripada atletskom veteranu iz Podgorice Gojku Banjeviću, koji je zaslužio osvajanjem titule šampiona Balkana na 100m i vicešampiona Evrope u dvorani na 60m.

 

Atletski Savez Crne Gore dodjeljuje specijalna priznanja atletičarima koji su u 2011.godini osvojili bronzane medalje na Balkanskom mlađe juniorskom prvenstvu i koji su sa ispinjenom normom učestvovali na Svjetskom mlađe juniorskom prvenstvu i Evropskom juniorskom prvenstvu:

  • Milica Vukadinović, AK »Tara« Mojkovac;
  • Tomaš Đurović, AK »Draževina« Draževina;
  • Darko Pešić, AK »Lovćen« Cetinje.
Atletski Savez Crne Gore dodjeljuje posebno priznanje Erović Dinu iz AK »Jedinstvo« iz Bijelog Polja, kao mladom i perspektivnom atletičaru za postignute rezultate u 2011.godini ( šest rekorda Crne Gore kod cicibana i deset titula prvaka Crne Gore u kategoriji ml.pionira i cicibana).

 

 

 

O nama  Organizacija  Kalendar   Adresar  Nagrade   Rekordi  Kontakt

Baner
Baner
Baner

Baner
BanerGeneralni sponzor maratona

 
 
Copyright © 2011 ASCG. All rights reserved - tomn design.